• Victron VDI-16 Galvanische Isolator
- Victron Galvanic Isolator
- Merk: Victron
- Type: VDI-16
- Victron VDI16
- 16 Ampere
- Vermogen 3600 Watt
- Toepassing in alleen de aardleiding
- Afmetingen: 60 x 120 x 200 mm ( H x B x D )

Scheidingstransformatoren zijn onmisbaar in scheepsinstallaties.

De galvanische isolator is de oplossing om galvanische corrosie te voorkomen die optreedt op boten met electrische stroomvoorziening.

De galvanische isolator bestaat inwendig uit twee dioden die in antiparallel geschakeld zijn. Dioden laten in deze schakeling spanning door in beide richtingen , maar pas boven een bepaalde drempelspanning.

De spanning waarbij een diode gaat geleiden is circa 1,4 Vdc. De isolator word geplaatst direct achter de 230v aansluiting van uw boot. Deze doorlaatspanning van de galvanische isolator is hoger dan het potentiaal verschil tussen metalen. Hierdoor zal deze spanning niet voor geleiding kunnen zorgen en daarmee voorkomt de galvanische isolator dat er een elektrolytische stroom ontstaat. Is er echter een (hogere) foutspanning in het wisselstroom circuit zullen de dioden de stroom doorlaten en zal de aardlekschakelaar de stroomkring verbreken.

Voordeel van de galvanische isolator is het beperkte gewicht, prijs en formaat. Nadeel is echter dat er wel een goede walaarde aansluiting moet zijn. Tweede verschijnel is dat niet alleen door de aarde verbinding een electrolytische corrosie kan onstaan maar ook door de Nul leiding ( als deze bij een verbuiker boord verbinding naar aarde heeft door een ontstorings filter o.i.d ). Een alternatief voor de galvanische isolator is de scheidingstransformator die echter een hogere prijs heeft.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Victron VDI-16 Galvanische Isolator

  • Model: 37-702010
  • Beschikbaarheid: 2-5 Dagen
  • €141,57
  • €117,50


Gerelateerde producten

Tags: victron, victron galvanische isolator, galvanische isolator, galvanic isolator, vdi16, victron vdi16, corrosie, scheidingstransformator, corrosiestopper, corrosie stopper